facebook
instagram
contact

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΕΥ ΖΗΝ

Διαρρύθμιση Xώρου και Εγκατάσταση Mπαρ

ΕΤΟΣ2019

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΑθήνα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ευ Ζην

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Βιομηχανικός Σχεδιασμός: Ludd

Κατασκευή: Ludd, Ροκάνι

TAGS
#έπιπλο #εσωτερικόςχώρος

O κοινωνικός συνεταιρισμός Ευ Ζην μάς ανέθεσε τον σχεδιασμό και την από κοινού κατασκευή σε συνεργασία με το Ροκάνι του νέου μπαρ του κυλικείου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συμπληρωματικά αναλάβαμε να συντάξουμε την αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαρρύθμιση και τον χρωματισμό της αίθουσας, την αναδιάταξη των υφιστάμενων βοηθητικών χώρων, καθώς και να επιβλέψουμε τις οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης της αίθουσας.

Για το μπαρ επιλέχθηκε μια γραμμική διάταξη απέναντι από τη σκηνή, συμβατή με την αρχιτεκτονική της αίθουσας. Η πρόσοψη χωρίστηκε σε δύο τμήματα, το ένα με βιτρίνες φαγητού και το άλλο με πάσο σερβιρίσματος και πάγκο εργασίας. Ο σχεδιασμός του μπαρ βασίστηκε σε ένα αρθρωτό δομικό σύστημα που ως στοιχειώδης μονάδα προσαρμόζεται για να παραλάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό και πολλαπλασιάζεται για να διαμορφώσει το συνολικό μήκος της κατασκευής.

Η βασική δομική μονάδα έχει μήκος 80 εκ. και επαναλαμβάνεται 21 φορές σε δύο τύπους: έναν χαμηλό, για τις βιτρίνες και τα πλαϊνά και έναν ψηλό, με πάσο για τον πάγκο εργασία και σερβιρίσματος. Κάθε μονάδα αποτελείται από μια επιφάνεια κόντρα πλακέ σημύδας μεταξύ δύο κατακόρυφων στοιχείων πεύκου. Στις μονάδες του πάγκου, σύνθετα τεμάχια σχήματος T εφαρμόζουν στα κατακόρυφα στοιχεία και συγκρατούν τις επιφάνειες από κόντρα πλακέ σημύδας που συνθέτουν το πάσο. 

Στην πλάτη του μπαρ τοποθετήθηκαν ξύλινα ράφια σε μεταλλικό σκελετό για προϊόντα και βοηθητικό εξοπλισμό. Ο σχεδιασμός της ραφιέρας ακολούθησε μια παραλλαγή της δομής του πάσου. Τα κατακόρυφα στοιχεία αποτελούνται από μονές μεταλλικές δοκούς τετράγωνης διατομής που στερεώνονται στο δάπεδο και τον τοίχο και συγκρατούν ράφια σε σχήμα U φτιαγμένα από μασίφ πάνελ πεύκου.