facebook
instagram
contact

ΚΑΚΟΦΩΝΙΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΟ FONDUE

Ανοιχτό Δείπνο

ΕΤΟΣ2018

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑLudd Lab

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
The International Interdisciplinary Institute, rosanayaris

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δημιουργία, Σχεδιασμός Εκδήλωσης: Ludd, rosanayaris, The International Interdisciplinary Institute

Παραγωγή Εκδήλωσης: Ludd, rosanayaris

TAGS
#chinisefondue #slowprocess #βιωσιμότητα #εκδήλωση #κοινα

Το Kakophonie & Chinese Fondue ήταν ένα δείπνο ανοιχτό στο αθηναϊκό δίκτυο Triple-I και σε όλα τα άτομα που ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν το δίκτυο και να εξερευνήσουν βιώσιμες πρακτικές και τη σημασία της διεπιστημονικότητας στο σύγχρονο αστικό, κοινωνικό και οικονομικό μας τοπίο.

Το Triple-I (International Interdisciplinary Institute) είναι ένα δίκτυο που καλλιεργεί συνεργασίες και νέα έργα με συμμετοχικές διαδικασίες “από τα κάτω”, μεταξύ ερευνητών και δημιουργικών επαγγελματιών από διαφορετικά επιστημονικά υπόβαθρα.

Η διεπιστημονικότητα σημαίνει πολύ περισσότερα από το να επιτελούμε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Προκειμένου να ενεργοποιήσουμε διεπιστημονικές σκέψεις, χρειάζεται κυρίως να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τον τελικό στόχο και τους τρόπους που έχουμε συνηθίσει να εκτελούμε τις εργασίες μας. 

Προσκαλέσαμε άτομα από διάφορα υπόβαθρα να φάνε, να παίξουν το πιάνο μας και να δουν τη δική τους πρακτική κάτω από μια διαφορετική σκοπιά. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ένα απλό δείπνο γνωριμίας. Το πιάνο μας ήταν αποκουρδισμένο και το φαγητό έπρεπε να μαγειρευτεί επί τόπου, αργά, κομμάτι-κομμάτι, χρησιμοποιώντας ένα σκεύος για Κινέζικο Fondue.

Ο στόχος μας ήταν να σκεφτούμε τις βιώσιμες πρακτικές και την “ασυμφωνία” στο αστικό τοπίο ως έναν τρόπο υποκίνησης και πρόκλησης διεπιστημονικών σκέψεων, ή το αντίστροφο, να σκεφτούμε τα διεπιστημονικά περιβάλλοντα ως απαραίτητες πηγές για βιώσιμες πρακτικές.